Bo om Find Fremtiden

 

Bo Tolstrup om Find Fremtiden

 

 

Find Fremtidens historie

"Virksomheden Find Fremtiden har en særlig historie bag sig. I 2008, hvor jeg var ansat i Viborg HK, blev Danmark ramt af finanskrisen, og mange af sponsorerne til den professionelle håndbold forsvandt. Det havde store konsekvenser og blev et benspænd, der tvang mig til at nytænke: Hvordan kunne vi fastholde sponsorerne – tilbyde dem noget mere?

Svaret fandt jeg i krydsfeltet mellem sport og ledelse. Jeg havde i forvejen en uddannelse som EHF Master Coach-træner og valgte at supplere den med Stifinderuddannelsen inden for ledelsesudvikling, og de to uddannelser i kombination med min praksiserfaring som både cheftræner og leder fik mig til at tænke sport og erhvervsliv sammen.

Resultatet var, at jeg designede en række ydelser inden for ledelsesudvikling, organisationsudvikling og teambuilding. Og det blev så stor en succes, at jeg stille og roligt godt kunne mærke, at det skulle være min nye vej: at udvikle på mennesker i erhvervslivet. Det var vejen, der førte til, at jeg i 2013 grundlagde Find Fremtiden.

I starten var jeg bare mig selv, men gennem årene har jeg fundet sammen med dygtige samarbejdspartnere, jeg hyrer ind til hver enkelt opgave. Det er en struktur, jeg har arbejdet mig frem til for hele tiden at kunne tilbyde mine kunder det bedste. Mine samarbejdspartnere er højt uddannede fagpersoner med stor erfaring, så jeg har en fantastisk kombination af teoretisk viden og hands-on praksiserfaring og kan sætte de spillere på den enkelte opgave, som har spidskompetencerne til lige præcis at løse dén opgave bedst muligt.

Som da jeg var træner og lavede grundige analyser af de enkelte kampe, inden jeg valgte strategi og satte holdet, laver jeg nu en grundig analyse af den enkelte opgave, og jeg har så dygtige spillere, at jeg kan sætte det bedste hold. Og så sikrer jeg mig altid en efterevaluering eller opfølgning, så mine kunder både får en god oplevelse - vi har en dejlig og sjov dag sammen – og at der også er et konkret og målbart udbytte. Det skal flytte noget."

 

Om krydsfeltet mellem sport og ledelse

"Find Fremtiden er grundlagt på et helt særligt koncept, hvor vi trækker på redskaber, teoretisk viden og praksiserfaring fra sportsverdenen i vores arbejde med ledelsesudvikling, organisationsudvikling og teambuilding. Jeg har selv i mange år arbejdet som professionel liga-træner og leder af Viborg Håndbold College, så sport og ledelse har for mig altid været to sider af samme mønt, og i dag bruger jeg  min uddannelse som EHF Master Coach-træner med speciale i teambuilding, kommunikation og kognitive processer ifm. præstation ind i vores opgaver for erhvervslivet og kombinerer det med mine samarbejdspartneres specialviden blandt andet inden for erhvervspsykologi og didaktik. På den måde kan Find Fremtiden tilbyde en anderledes tilgang til ledelses- og organisationsudvikling.

Eksempel 1. Et eksempel på krydsfeltet mellem sport og ledelse kunne være, at jeg som cheftræner var bænket uden for banen, når de vigtigste beslutninger skulle træffes i en kamp – at man skal udvikle sine spillere til at kunne selv.

Udvikler du som leder dine medarbejdere til at kunne tage ansvar for og løse jeres opgaver selv? Har du tillid til, at de løfter opgaven?

Eksempel 2. Et andet eksempel kunne være, at jeg i mine syv år som leder af Viborg Håndbold College var med til at udklække 49 spillere, der nu er ansat i håndboldligaen eller i bundesligaen. Det at udvikle mennesker til at blive den bedste udgave af sig selv, er noget af det vigtigste, vi kan bidrage med til vores kunder – både på medarbejder- og ledelsesniveau.

Kompetenceudvikler du som leder dine medarbejdere bedst muligt? Er du selv den bedste leder, du kan blive?

Eksempel 3. Et tredje eksempel kunne være, at man i sportsverdenen er vant til at leve med og præstere under stort pres. Men det, jeg har lært som professionel træner, og som vi arbejder ud fra i Find Fremtiden, er, at hvis man hele tiden bare fokuserer på et resultatmål, så dør man i det. Derfor sætter vi fokus på at få skabt et fedt team, et godt sammenhold og nogle gode, fælles værdier, som man står inde for alle sammen, knokler for og har som fælles mål.

Sikrer du dig som leder de bedste spillere, og har du en strategi for at fastholde dem? Har jeres virksomhed en tydelig vision, mission og strategi, som er meningsfuld for virksomhed og medarbejdere?

Eksempel 4. Et fjerde og sidste eksempel kunne være, at jeg har set medarbejdere, som ikke ved, hvad deres rolle er. Og det kan føre til forvirring eller i de værste tilfælde splid og utryghed. Jeg har altid som toptræner været i den situation, at jeg kun kunne vinde med et hold med de bedste spillere i klart definerede pladser på holdet – dér, hvor de er bedst. Og jeg har i øvrigt heller aldrig kunnet vinde med et hold, hvor spillerne ikke havde tillid til mig og til hinanden. Alle skal føle, at de har en værdi; at de har noget at bidrage med.

Er dine medarbejdere i klart definerede roller, dér hvor de er bedst? Har de tillid til dig som leder og til hinanden som kollegaer?"

 

Læs mere om Find Fremtidens kursusforløb her

 

Find Fremtiden - før den finder dig

  • Hvis der er noget, man gerne vil ændre eller opnå, så gør det selv.
  • Når du gør noget, så gør det ordentligt.
  • Hi5-pricippet er centralt og betyder: fællesskab, sammenhold og vinderkultur.